Българският Music Idol 2 е Тома. Младежът не беше нито веднъж на елиминации, а и спечели на финала с убедителна преднина.

"Мисля, че следващият aйдъл трябва да е дългокос и по-космат" (или нещо от сорта), каза Тома още по времето на кастингите и едва ли някой е вярвал, че това ще е факт.

Ако ви е любопитно какво очаква от живота един дългокос и по-космат айдъл, дали ще се прави "по-модерен", за да изглежда като истинска поп звезда или ще остане верен на "праведната музика", значи веднага трябва да четете надолу:

Честито, Тома! Ти спечели, но сякаш по едно време беше загубил вяра в себе си. Казваше пред медиите, че другите участници са далеч по-талантливи от теб. В крайна сметка заслужено ли победи?

Да ти кажа честно, мисля че съм заслужил. Малко или много, не може без нищо да си показал, да спечелиш. Аз явно съм показал нещо по-различно от останалите, имах нужното самочувствие и показах на всички как се прави едно определено нещо. Другите също се изявиха в определени области, но аз се изявих главно в два или три стила и показах присъствие на сцената.

По едно време ти беше изразил нежелание да пееш на финала. Имаше ли период, в който си се чувствал наистина неспособен да продължиш?

Имаше един период, в който ми се беше насъбрала една огромна умора и огромно напрежение. Дойде ми в повече натовареността на ежедневието и спазването на графика на шоуто, който беше изключително тежък и монотонен и явно тогава съм ги изръсил тези глупости.

Странно, ти през цялото време изглеждаше така все едно правиш нещата "между другото", а останалите участници бяха далеч по-напрегнати.

Надявам се, че така е изглеждало. Причината е, че много се забавлявам на сцената и правех всичко от сърце.

На моменти изглеждаше така сякаш не ти пука много-много.

Абе, прави каквото трябва, пък да става каквото ще...

На финала изпусна първите два реда от "Одата на радостта", която пя. Защо така?

Ха-ха. Да не кажа сега, че е било гаф... нарочно. Вживях се малко повечко... в третия ред, ха-ха-ха. И в ролята ми на оперен певец.

На финала вие сами си избирахте песни и ти избра да изпееш прословутото парче на Азис, изпълнено по твой начин. Много хора от "тежките среди" обаче не го одобриха. Преди беше по задължение, а сега по желание, даже има мнения, че си станал чалга-метъл. Защо изпя именно тази песен?

Тази песен се оказа най-повратната точка в шоуто за мен. След нея станах любимец на публиката, чрез нея показах характер и стил в музиката.

В смисъл, че парче, което не е в мой стил, не е в моята душа, аз го преправих така, както на мен ми допада. Затова наблегнах на този момент, той беше много важен за мен.

При първото изпълнение реших едва ли не на самата сцена да го изпълня по този начин. Бях го репетирал, но до последния момент се чудех дали трябва да го направя. В крайна сметка си казах "Абе, майната му, ти си си такъв, направи го както си искаш, не трябва да имитираш".

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase